Voor wie

Voetbalclub KFC Poperinge doet met de KFC Voetbalschool (ook wel U6 genoemd) een specifiek voetbalaanbod voor jonge kinderen. Vanaf woensdag 18 augustus 2020 tot eind april 2022 kunnen jongens én meisjes, geboren in 2016 en 2017 wekelijks (telkens op woensdag tussen 16 u. en 17 u.) een uurtje voetballen en multi-moven op de outdoor voetbalvelden van de stedelijke sportzone Don Bosco onder leiding van enthousiaste

KFC-trainers. In Januari en Februari zijn er - na een korte winterstop - indoortrainingen voorzien. 

Er wordt nadruk gelegd op :

  • het principe “de bal & ik”. De kinderen leren op een speelse manier voetballen
  • de ontwikkeling van sport- en spelvaardigheden (bijv. in groep kunnen spelen, leren winnen, maar óók leren verliezen, opvolgen van instructies,…)
  • de ontwikkeling van algemene motorische basisvaardigheden (bijv. bewegen in functie van de bal, oog hand voetcoördinatie,…)
  • de ontwikkeling van enkele specifieke voetbal vaardigheden (bijv. dribbelen, leiden, trappen,…)


Lidgeld

Het lidgeld bedraagt 180 €: een trainingspak is inbegrepen in het inschrijvingsgeld. Via uw mutualiteit kan u een deel van het inschrijvingsgeld recupereren. Informeer bij uw mutualiteit en vraag een betaalattest aan de KFC-administratie.


Aanmelden en inschrijven

 

Aanmelden en inschrijven kan enkel via de TVJO Tom Vandenbussche.

De spelertjes mogen twee “testtrainingen” gratis  meemaken om te zien of ze zich zullen amuseren, maar de ouders moeten zich eerst melden via mail tvjo@kfcpoperinge.be.

Na de testtrainingen kan er eventueel worden ingeschreven zodat de administratieve zaken (verzekering,…) in orde zijn. Er zijn twee vaste inschrijvingsdagen, nl. op woensdagen 1 en 15 september, telkens van 16u tot 18u.

Betaling van het lidgeld kan overgeschreven worden op rekening BE39 7383 1242 7019 met vermelding van de naam van de speler + de vermelding “U6-voetbalschool”

De secretaris brengt dan aansluitend de nodige administratieve zaken in orde (aansluiting KBVB, verzekering, betaling lidgelden,…) en kan er een trainingspak gepast worden.

Met sportieve KFC-groeten,

Technisch Verantwoordelijke voor Jeugdopleiding

tvjo@kfcpoperinge.be