WIJ ZIJN NOG OP ZOEK NAAR EEN KFC BUDDY (sponsor) DIE DE KFC U6 SPELERS EEN HART ONDER DE RIEM WIL STEKEN.

Ken je een kandidaat, laat dit dan snel weten aan TVJO Tom Vandenbussche (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Voor wie ?

Voetbalclub KFC Poperinge probeert met het initiatief van de KFC Voetbalschool ( of soms ook nog wel eens de U6 werking genoemd ) een heel specifiek voetbalaanbod te doen voor kids van 5 jaar.

De KFC Voetbalschool is zowel toegankelijk voor jongens als meisjes !

Trainingen

Vanaf augustus 2020 tot eind april 2021 biedt voetbalclub KFC Poperinge de mogelijkheid om wekelijks een uurtje te komen voetballen op de outdoor voetbalvelden van de stedelijke sportzone Don Bosco. De trainingen gaan door op woensdagen van 16u00 tot 17u00. In de winterperiode wordt er een korte winterstop gepland en bij langdurig slecht weer wordt er af en toe eens indoor getraind.

Tijdens de trainingen wordt de nadruk gelegd op het principe “ik & de bal” en leren de kids op een speelse manier voetbal spelen. Er wordt o.m. nadruk gelegd op : -de ontwikkeling van sport –en spelvaardigheden (bijv. in groep kunnen spelen, leren winnen – verliezen, opvolgen van instructies, … ) -de ontwikkeling van de algemene motorische basisvaardigheden (bijv. bewegen in functie van de bal, oog – hand – voetcoördinatie, …) -de ontwikkeling van enkele specifieke voetbal vaardigheden (bijv. dribbelen, leiden, … en trappen)

PRAKTISCH :

wekelijkse training op woensdag van 16u00-17u00 op terrein G van de Don Bosco sportzone (start eerste training woensdag 19 augustus 2020)

Wedstrijden

In het weekend worden op zaterdagvoormiddag soms wedstrijden aangeboden. Er wordt binnen KFC bewust gekozen om in de eerste periode het 2 versus 2 wedstrijdformat te hanteren (specifiek voorgesteld door de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Vlaamse Federatie Voetbal). Dit format is binnen de clubvisie ideaal omdat kinderen dan veel meer balcontacten hebben en veel scoringskansen krijgen, … wat zorgt voor meer plezier en fun ! Er worden zowel uit - als thuiswedstrijden gespeeld. Bij uitwedstrijden (ploegen uit de streek) rekenen we op het engagement van de ouders om in groep het transport te verzorgen.

Na nieuwjaar wordt er een evaluatie gemaakt en worden de spelers die klaar zijn voor een nieuw stapje in de voetbalwereld gekoppeld aan het 5v5 format. Op het moment dat de wedstrijdkalender binnen is, delen we dit uiteraard met onze leden / ouders.

Contact

Indien u interesse hebt om eens kennis te maken of u hebt nog vragen, neem dan gerust contact op met jeugdverantwoordelijke Tom Vandenbussche ( mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Meer info :