KFC Poperinge werkt samen met Cercle Brugge


KFC Poperinge en Cercle Brugge hebben een samenwerkingsakkoord gesloten voor wat de jeugdopleidingen betreft. Vooral omdat KFC op zoek was naar een “sterke partner” op het vlak van jeugdopleiding, scouting, training, enz...

Volgens KFC-jeugdcoördinator Tom Vandenbussche is Cercle Brugge een... “vereniging” waar KFC heel veel van kan leren en waarmee de eigen KFC-jeugdwerking - die toch al een goede reputatie heeft - versterkt en verbeterd kan worden.

Trouwens, Cercle behoort bij de Top 12 van ons land op het vlak van jeugdwerking. Dat betekent dat de Cercle-jeugd komend seizoen in de reeks “Elite 1” speelt met alle andere topclubs van ons land.

KFC Poperinge van zijn kant, won al twee keer de Award voor beste jeugdwerking op provinciaal vlak en ook vorig seizoen was KFC bij de top 3 in Vlaanderen.

Uit de gesprekken bleek dat Cercle ook op zoek was naar ploegen, waarbij niet kwantiteit maar kwaliteit primeert. Daarom was na het 1ste contact Cercle Brugge ook direct enthousiast om verder na te denken over een eventuele samenwerking”, vertelt de KFC-jeugdverantwoordelijke Tom Vandenbussche

Enkele vergaderingen later kwam het volgende uit de bus voor dit seizoen:

In eerste instantie wordt er een "talententornooi" voor U7, U8 en U9 georganiseerd door Cercle Brugge op de terreinen van KFC Poperinge. Op dat tornooi kunnen scouts van zowel Cercle als KFC Poperinge de talenten uit de Westhoek bekijken en kan er een database aangelegd worden. De spelers worden persoonlijk uitgenodigd door Cercle Brugge.

Bedoeling is dat spelertjes die “opvallen” van naderbij worden gevolgd door KFC en Cercle. Beide clubs kunnen ook opvallende spelers verder testen om ze meerdere keren aan het werk te zien.

Binnenkort komt een Cercle-delegatie naar de KFC-accommodatie kijken. Cercle en KFC beloven elkaar dat ze een open communicatie zullen voeren wat betreft talentjes.

Cercle Brugge zal KFC ook helpen bij het opstarten van de cel scouting, aangezien deze bij ons nog in de kinderschoenen staat. Daarnaast zijn er nog meerdere vormen van samenwerking mogelijk zoals vriendschappelijke wedstrijden, oplopen met het 1ste elftal van Cercle en/of ballenjongens leveren tijdens wedstrijden, een rondleiding op Cercle Brugge, mogelijkheid tot bijwonen van trainingen, aanwezigheden van Cercle Brugge op de KFC tornooien, een oefenwedstrijd voor A-elftal van KFC tegen de Beloften van Cercle, enz...

De samenwerking tussen beide clubs is onlangs geofficialiseerd. We houden u uiteraard op de hoogte van de ontwikkelingen en de nieuwsjes daaromtrent. We hopen alvast dat dit het begin is van een lange succesvolle samenwerking waar beide clubs beter van worden. (PSP)