Looptrainingen ter voorbereiding voetbalseizoen 2021-2022

Onder de deskundige leiding van Gino Declerck en Wannes Pareyn, vanaf dit seizoen physical coaches voor de jeugd van KFC, werden enkele weken geleden de looptrainingen aangevat ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De spelers van de U15 en U17 beten de spits af, de week erna volgden ook de toekomstige KFC-toppers van de U12 en U13.


Het is de eerste maal dat de KFC-jeugd het nieuwe voetbalseizoen op deze manier voorbereidt, de vraag die vele van jullie zich dan waarschijnlijk stellen ‘Wat houden die looptrainingen dan precies in?’. De focus tijdens deze trainingen ligt op volgende 2 zaken: blessurepreventie en op een correcte manier de conditie opbouwen.


Tijdens de wekelijkse trainingen wordt er in totaal (afhankelijk van de leeftijd) een halfuur gelopen, dit verdeeld over 4 blokken. De focus tijdens het lopen ligt niet op een zeer hoog tempo lopen en zich helemaal kapot lopen, zoals waarschijnlijk vele denken. Nee, de bedoeling is dat de spelers leren om op een rustig tempo hun zuurstofverbruik te controleren, tonen dat lopen niet per se zwaar is maar als het op de juiste manier gedaan wordt aangenaam aanvoelt. De spelers worden verdeeld in groepen volgens hun maximale loopsnelheid en krijgen telkens mee op welk tempo er moet gelopen worden. dit wordt week per week opgebouwd.


Tussen de 4 loopblokken voeren de spelers oefeningen uit in het teken van blessurepreventie. Er wordt vooral gewerkt rond de statische en dynamische stretching, functionele kracht en core stability. Deze zaken zijn zeer belangrijk om tijdens het seizoen minder snel geblesseerd te raken, wat natuurlijk elke speler wil! Na elke training krijgt elke groep een individueel programma toegestuurd van de trainers om thuis verder te werken en zo volledig klaar te zijn om te schitteren tijdens het nieuwe voetbalseizoen. De looptrainingen lopen nog door totdat de veldtrainingen starten. De trainers zijn alleszins enthousiast over de inzet en motivatie van de spelers tijdens deze trainingen.